اعتلای ترویج و آموزش راهکار توسعه پایدار کشاورزی ** همدلی و همکاری در راستای اعتلای ترویج کشاورزی **
برگزاری کارگاه آموزشی ترویجی "زنجیره ارزش محصول زعفران قبل از کاشت تا پس از برداشت" با حضور محققین، بهره برداران و کارشناسان در موزه ترویج کشاورزی....
کارگاه آموزشی ترویجی با موضوع"ارزش محصول زعفران قبل از کاشت تا پس از برداشت" با هماهنگی مدیریت ترویج و باغبانی سازمان در موزه ترویج با حضور بیش از 70 نفر از کارشناسان پهنه و رییس ادارات ترویج شهرستان ها ،محققین مرکز تحقیقات ، کارشناسان مدیریت هماهنگی ترویج و باغبانی سازمان و مدکاران و بهره برداران علاقمند با رعایت پروتکل بهداشتی مبارزه با ویروس کرونا مورخ 10/3/1399 در محل موزه ترویج کشاورزی برگزار گردید. ابتدا آقای مهندس اسکندری مدیر هماهنگی ترویج ضمن خیر مقدم به شرکت کنند گان مواردی را در خصوص اهمیت و ارزش زعفران در سبد غذایی و کشاورزی مطرح نمودند. سپس آقای دکتر مختاری عضو هیئت علمی دانشگاه و مدرس کارگاه، مواردی را در خصوص زعفران از جمله اهمیت کشت زعفران ، شرایط فنی کشت ،مقایسه کشت در استان خراسان و سایر استان ها ، سطح زیر کشت زعفران در کشور و استان ها ، نیاز آبی زعفران ، شرایط فیزیولوژی زعفران ، ماندگاری محصول ، زمان کاشت ، چگونگی مصرف ، فرآوری زعفران ، زمان آبیاری ، تعداد دفعات آبیاری ، زمان برداشت ، فنولوژی رشد ، زمان جابجایی بنه ، نحوه جابجایی ، چگونگی مصرف کودهای ماکرو و میکرو، آفات و بیماریها ، چگونگی مصرف کود های آلی و اهمیت کود گاوی نسبت به سایرین ، عمق کاشت ، میزان برداشت در هکتار در شرایط ایده آل ، تعداد کارگر مورد نیاز در هنگام برداشت ، ارز آوری آن برای کشور ، تشخیص انواع زعفران و بررسی کیفیت آن ، بهترین زمان برداشت ، مباحثی به صورت کامل و عملیاتی مطرح نمودند. سپس در خصوص شناسنامه دار کردن محصول زعفران برای هر منطقه و مزرعه تاکید نموده و پس از آن جلسه پرسش و پاسخ برگزار گردید.