اعتلای ترویج و آموزش  راهکار توسعه پایدار کشاورزی ** همدلی و همکاری در راستای اعتلای ترویج کشاورزی **
Module Border Module Border
  شرح خبر 
99/02/29

روز مزرعه تولید سیلاژ خصیل جو در شهرستان اصفهان


برگزاری روز مزرعه "تولید سیلاژ خصیل جو " با حضور بهره برداران ، محققین ،کارشناسان و مدیران ستادی استان در دهستان جی و قهاب شهرستان اصفهان ...

روز مزرعه "تولید سیلاژ خصیل جو " در مرکز جهاد کشاورزی جی و قهاب شهرستان اصفهان در مزرعه مجتمع شیر و گوشت فوده با حضور تعدادی از بهره برداران و مسئولین جهادکشاورزی ، محققین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ، مدیر هماهنگی ترویج و مدیران ستادی استان مورخ 29/9/99 تشکیل گردید. در ابتدا آقای مهندس پوریا ی ولی رئیس اداره ترویج استان ضمن خوش آمد گویی به حضار مزایای کشت جو خصیل و استفاده آن در صنعت دامپروری را برشمردند. سپس آقای مهندس فیروزنیا مدیر زراعت سازمان در ارتباط با علوفه دام استان، میزان تولید و مزایای کشت جو خصیل و موارد مصرف آن مطالبی را عنوان نمودند . سپس آقای دکتر ترابی محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان طی سخنانی هدف از اجرا ی برنامه را کاهش مصرف آب در بخش تولید علوفه کشور دانسته و عنوان نمودند: بهره وری در این سیستم تولید علوفه 15 کیلوگرم علوفه تر با ماده خشک حدود 25% به ازای هر متر مکعب آب می باشد که در مقایسه با ذرت 8 کیلوگرم  به ازای هر متر مکعب برتری عملکرد دارد.به انضمام اینکه کیفیت علوفه خصیل جو به لحاظ میزان پروتئین از ذرت بیشتر می باشد. از دیگر مزایای آن تولید علوفه با استفاده از آب سبز میباشد ( آب سبز: آبی است که از طریق نزولات آسمانی در خاک ذخیره شده و توسط محصول مورد استفاده قرار می گیرد ) ایشان در خاتمه صحبت های خود عنوان کردند که در شرایط فعلی استان ، با مصرف 2500 متر مکعب آب در هکتار به همراه بارش هایی جوی ، حدود 50 تن علوفه سبز سیلویی با ماده خشک 25% می توان تولید نمود. سپس آقای دکتر محلوجی در خصوص پیشینه تحقیقاتی طرح گفتند: در سال 1389 آزمایش های مقدماتی آن با 120 ژنوتیپ آغاز و در سال 1390، 20 ژنوتیپ انتخاب گردید به طوری که در سال 1391 از نظر کیفیت سیلاژ 10 ژنوتیپ برتر انتخاب و در سال 1392 طرح تحقیقی ترویجی با هماهنگی مدیریت ترویج استان در 4 ژنوتیپ انجام گردید و سپس در سال 1393 از بین 4 ژنوتیپ رقم مهتاب انتخاب و در مزرعه کشت گردید که این رقم حساسیت به تاریخ کاشت ندارد و از نظر پنجه نیز پر پنجه میباشد سپس در سال 1398 ، 120 هکتار از مزارع کشت استان به جو خصیل اختصاص داده شد که متوسط برداشت 55 تن در هکتار بوده است و بالاترین رکورد ان نیز 62 تن در هکتار بوده است. سپس آقای کیوانداریان به نمایندگی از امور دام استان در خصوص میزان مصرف در دامداری ها و همچنین رتبه اول استان در تولید شیر صنعتی و داشتن کمترین بار میکروبی و کمترین فلزات سنگین مواردی را عنوان نمودند سپس توصیه های لازم در خصوص استفاده از جو خصیل در دامداری ها به جای ذرت را عنوان نمودند پس از آقای مهندس سهرابی در ارتباط با مزایای جو خصیل از جمله پر شاخه بودن و پر پنجه بودن بخصوص در رقم مهتاب مواردی را عنوان نمودند و پس از آن آقای دکتر اورنگ تاکی در خصوص مکانیزاسیون و دستگاهای برداشت محصول و انواع آن مواردی عنوان گردید .سپس آقای مهندس آذر بایجانی در خصوص سیلوی خصیل جو به نکاتی چون: 1- زمان برداشت 2- علوفه خرد شده ( که باید یک الی دو سانتی متر باشد) 3- استفاده از دستگاه هایی که کمترین میزان خاک را وارد علوفه نماید 4- فشرده سازی سیلوی علوفه اشاره کردند.

استفاده از اين خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
نظرات شما
افزودن نظر شما
ارسال نظر
بازگشت
Module Border Module Border
ورود |عضويت
پنج شنبه 15 خرداد ماه 1399
  نظرسنجي
نظر شما در مورد پرتال مديريت هماهنگي ترويج چيست ؟

 

تعداد جوابها : 355389

عالي : 100%
خوب : 0%
متوسط : 0%
ضعيف : 0%

  ارسال  
  کاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 14
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 14

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2233511
Visitors بازديد هاي امروز: 492
Visitors بازديد هاي ديروز: 502

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1399/03/15 مديريت ترويج سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا