با برنامه ریزی مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان و همکاری موسسه آموزش و ترویج کشاورزی ، کارگاه آموزشی باعنوان "استفاده از پسماندهای کشاورزی در تغذیه دام سبک " با حضور 60نفر از دامداران منطقه و با تدریس دکتر فضائلی،محقق مرکز تحقیقات علوم دامی ، در سالن همایش مرکز جهاد کشاورزی کویرات شهرستان آران وبیدگل برگزار گردید. اهم مطالب آموزشی در این کارگاه به این شرح است:
با توجه به اینکه بیش از 60 درصد هزینه پرورش دام، مربوط به بخش تامین خوراک می باشد، لذا اهمیت تولیدخوراک دامی از محصولات کشاورزی با توجه به کمبود منابع کشاورزی از جمله زمین زراعی و منابع آب، دو چندان می شود.یکی از روش های مدیریتی نوین به منظور کاهش هزینه پرورش و همچنین کاهش آلودگی محیط زیست استفاده از پسماندهای حاصل از کشاورزی در تغذیه دام و طیور است. پسماندهای کشاورزی عمدتا از فرآورده های اولیه کشاورزی و صنایع فرآوری و تبدیلی منشا می گیرند. از طرفی دیگر استفاده بهینه از برخی پسماندهای کشاورزی در تغذیه دام و طیور به دلیل ارزش تغذیه ای بالایی که دارند باعث افزایش بهره وری و کاهش خسارات وارده به منابع کشاورزی و تبدیلی می شود. از جمله مهم ترین این ضایعات می توان به تفاله گوجه فرنگی، تفاله سیب ، ضایعات پسته، تفاله انار، تفاله مرکبات، ضایعات نیشکر، آب پنیر و ضایعات خرما اشاره کرد.
|