اعتلای ترویج و آموزش  راهکار توسعه پایدار کشاورزی ** همدلی و همکاری در راستای اعتلای ترویج کشاورزی **
Module Border Module Border
  شرح خبر 
1396/05/19

کارگاه آموزشی کنترل بیماری آفلاتوکسین در شهرستان آران وبیدگل


برگزاری کارگاه آموزشی ترویجی "کنترل بیماری قارچی آفلاتوکسین" ویژه اعضاء کانون یادگیری پسته در مرکز جهادکشاورزی کویرات شهرستان آران و بیدگل...

با توجه به نزدیک شدن  زمان برداشت پسته در باغات شهرستان آران وبیدگل(شهریور ماه) کارگاه  آموزشی ترویجی تحت عنوان "کنترل بیماری قارچی آفلاتوکسین" در سالن اجتماعات مرکز جهاد کشاورزی کویرات با حضور بیست نفر از اعضاء کانون یادگیری پسته شهرستان برگزار گردید.در این کارگاه آموزشی که با تدریس آقای مهندس حسن باغ شیخی مسئول حفظ نباتات شهرستان تشگیل گردید، راهکارهای کنترل بیماری در مراحل احداث باغ ، داشت ، برداشت، فرآوری و انبارداری  آموزش داده شد. مطالب ارائه شده به طور خلاصه به شرح ذیل می باشد:

الف – رعايت اصول احداث باغ

-          استفاده از ارقام مقاوم و دير شكاف

-          رعايت فاصله كاشت درختان ( تراكم )

ب – رعايت موارد در هنگام داشت :

-          اصلاح روش هاي آبياري در باغات

-     تغذيه به موقع و عدم مصرف كودهاي دامي به صورت پخش سطحي و مصرف كودهاي دامي به صورت چالكود و نوار كود و زير خاك كردن كودهاي حيواني خصوصاً كودهاي مرغي

-          هرس صحيح ( حذف شاخه هائي كه با زمين تماس دارند )

-          مبارزه به موقع با علف هاي هرز ، آفات و بيماريها

پ – رعايت موارد در هنگام برداشت :

-          برداشت به موقع ( زمانيكه 70% دانه هاي هر خوشه رسيده و پوست آنها به آساني جدا مي شود )

-          استفاده از چادرهاي دو رنگ ( هميشه يك رنگ بر روي زمين و رنگ ديگر محصول بر روي آن )

-          از مخلوط كردن پسته هاي ريخته شده روي زمين با پسته هاي برداشت شده از درخت خودداري شود .

-          مقدار برداشت روزانه متناسب با ظرفيت فرآوري باشد .

-          براي حمل پسته هاي برداشت شده از تريلر سقف دار استفاده شود .

-          رعايت نكات بهداشتي فردي و محيط كار

د- رعايت  موارد در هنگام فرآوري :

-          ماشين آلات عمل آوري پسته در محوطه هاي سر پوشيده نصب شوند.

-          پسته هاي حمل شده در محل مناسب و تميز جهت پوست گيري تخليه شوند.

-          دستگاههاي فرآوري پسته همه روزه شستشو و خشك شوند .

-          براي شستشوي پسته از آب تميز استفاده شود و آب استفاده شده مجدداً استفاده نگردد .

-          از مخلوط كردن پسته هاي روآبي و زير آبي خودداري گردد .

-          از انباشتن پسته هاي پوست گيري شده اي كه هنوز مرطوب هستند خودداري گردد .

-          ضايعات حاصله از فرآوري پسته بلافاصله از محيط ترمينال خارج گردد .

ج – رعايت موارد در هنگام انبارداري

-          انتقال محصول به داخل انبار در ساعات خنك روز انجام گردد .

-          مشخصات پسته هاي وارد شده به انبار در يك دفتر ثبت گردد .

-          انبار بايد نسبت به حرارت و رطوبت عايق باشد .

-          دما و رطوبت انبار بايد حتي الامكان پائين باشد و با دستگاههاي خود كار كنترل شود .

-          دماي تمام محوطه يكسان باشد تا از تجمع رطوبت روي محصول جلوگيري شود .

-          سقف و كف ديوارهاي انبار بايد بدون شكاف بوده تا زمينه ايجاد آلودگي كاهش يابد.

گفتنی است سطح باغات پسته در شهرستان آران و بیدگل 3500 هکتار می باشد که نیمی از آن بارور می باشد.

 

استفاده از اين خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
نظرات شما
افزودن نظر شما
ارسال نظر
بازگشت
Module Border Module Border
ورود |عضويت
شنبه 01 اردیبهشت ماه 1403
  نظرسنجي
نظر شما در مورد پرتال مديريت هماهنگي ترويج چيست ؟

 

تعداد جوابها : 355983

عالي : 100%
خوب : 0%
متوسط : 0%
ضعيف : 0%

  ارسال  
  كاربران برخط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 38
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 38

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 3218800
Visitors بازديد هاي امروز: 15
Visitors بازديد هاي ديروز: 1121

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/01 مديريت ترويج سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا